Duikmasker en duikbril

Met een duikbril of duikmasker kun je onderwater zien en genieten van al het moois de oceanen te bieden hebben.

Een duikbril of duikmasker is wellicht het belangrijkste instrument om of lekker te kunnen snorkelen of relaxed te kunnen duiken.

De funtionaliteit van een duikbril of duikmasker.

Je hebt een masker nodig omdat je anders niets ziet onderwater. Doordat een masker zorgt voor een laagje lucht tussen je ogen en het water kun je wel wat zien. Er zijn vele verschillende soorten maskers, en de kwaliteit en de pasvorm zijn erg belangrijk. Het is dan ook niet aan te raden om een goedkoop snorkelsetje in een supermarkt te kopen. Deze zijn vaak gemaakt van goedkope materialen zoals pvc en bieden geen goede pasvorm. Kwaliteitsmaskers zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen. Doordat een masker direct tussen je ogen en de onderwaterwereld inzit is het een zeer belangrijk onderdeel van zowel snorkel- als duikuitrusting. Voor het kopen van een masker is het dus eigenlijk wel aan te raden naar onze duikwinkel te komen ( uiteraard hebben wij bij alle duikmaskers aangegeven voor welke soorten gezichten de duikbril geschikt is ) en daar een aantal maskers te passen.

Hoe weet ik dat ik de juiste duikbril of duikmasker heb welke voor mij het meest geschikt is.
 

Houd het masker voorzichtig tegen je gezicht aan. Gebruik de maskerband niet. Adem zachtjes door je neus in. Als het masker past, zal het tegen je gezicht aan blijven plakken en daar blijven zitten zonder te lekken en zonder dat je continu door je neus moet blijven inademen. Kies vervolgens uit de maskers die passen. Hierbij is persoonlijke voorkeur met betrekking tot kleur, volume van het masker en dergelijke ook belangrijk. Mocht u brildragend zijn dan is het goed om te weten dat er ook maskerglazen op sterkte verkrijgbaar zijn.

De verkopers/adviseurs van onze duikwinkel kunnen jou het best denkbare advies geven, kom dus langs in ons duiksportcentrum.

 Ook jouw duikbril of duikmasker kan beslaan en dient dus op de juiste wijze geprepareerd te worden.

Als u net een nieuw masker heeft gekocht zit hier vaak nog een chemische stof aan de binnenkant van het glas waardoor deze makkelijker beslaat. Voor de eerste duik is het daarom aan te raden de glazen met een zacht poetsmiddel of tandpasta te behandelen. De aanbeveling hiervan verschilt per fabrikant. Ook Sea Buff van McNett is hiervoor te gebruiken.

Het gebruikvan anti condens of antifog geeft je nog meer plezier met je nieuwe duikmasker of duikbril.

Daarnaast moet u voor elke duik of snorkelsessie alsnog eerst zorgen dat uw masker niet gaat beslaan. Als u hier niets tegen doet en uw masker beslaat, dan ziet u niet goed meer. Hiervoor bestaat een aantal oplossingen. U kunt de Anti Fog van Mc Nett voor elke duik in uw masker aanbrengen. Deze gel is tevens afbreekbaar door de natuur. Het spugen in het masker raden wij af vanwege hygiĆ«ne en vanwege het feit dat heel veel mensen geen enzymen in hun speeksel hebben waardoor het “cleanen” van de duikbril ook niet werkt.

Kies je eigen duikbril of duikmasker uit.

Kies vast jouw duikbril uit in een van de catalogussen van Mares, Tusa of Seacsub uit, welke je onderaan deze pagina vindt

Je kunt ook een kijkje nemen op onze online shop waar we ook een aantal duikbrillen en duikmaskers op hebben staan.