Snorkel vinnen

Als er wat stroming staat of als je stil in het water wilt blijven liggen om te kijken, heb je vinnen nodig. Ook bij het snorkelen.

Tijdens het snorkelen heb je echt wel vinnen ( snorkel vinnen ) nodig. Stel je voor dat er stroming is, je zult dan terug naar de kant moeten kunnen zwemmen.

Snorkelvinnen heb je eigenlijk in 2 hoofd categoriƫn.

De speciaal geproduceerde snorkelvinnen welke verstelbaar zijn en eenvoudig mee te nemen zijn, zijn het meest populair. Mares heeft bijvoorbeeld de X-one als meer dan uitstekende snorkelvin.

Je hebt daarnaast ook de zogenaamde gesloten hielvin welke niet verstelbaar is, bijvoorbeeld de SeacSub Fuga, welke je in de catalogus onderaan deze pagina kunt terugvinden.

Met blote voeten door het hete zand, of een bodem vol rotsen en zee egels, dat kan best pijn doen.

Schaf dan een combinatie aan van duikschoenen en ppen hiel vinnen, deze hebben geen dichte voetpocket, maar zijn open aan de achterzijde en hebben een verstelbare band. Je stapt als het ware in je vin en de band houdt je voet op zijn plek. Er bestaan modellen met een kort voetbed en met een lang voetbed. De maten worden meestal weergegeven van XS (extra small) tot XL (extra large). Het is niet erg als je voet een beetje uitsteekt. Zolang de vin maar lekker zit.

Open hiel vinnen worden het meest gebruikt door duikers. Ze zijn geschikt om te gebruiken met duiklaarzen of duikschoenen en worden daarom ook gebruikt om te duiken (en snorkelen) in kouder water. 

Wil jij ook een echt goed advies, over wat aan te schaffen, kom dan langs in onze duikwinkel.