Snorkelsets voor volwassenen

Op vakantie altijd maar tobben met een niet goed passende / lekkende duikbril en een snorkel welke je niet goed in je mond kunt houden.

Wil je op vakantie eens lekker gaan snorkelen ? Lees dan hier ons advies waar je bij het aankopen van een snorkelset op moet letten zodat je een set koopt die goed (bij je) past en die je vele jaren snorkelplezier zal geven. Jouw probleem zoals hierboven geschetst is dan opgelost.

In onze duikwinkel kunnen we jou helpen met het best denkbare advies omtrent aanschaf.

Wat is een goede / juiste snorkelset.

Een snorkelset bestaat sowieso uit een masker (duikbril) en een snorkel. Daarnaast kan er ook een paar vinnen (flippers) bijzitten en ook een rashguard of shorty ter bescherming tegen kou en/of verbranding door de zon.

Duikmasker – Duikbril

Je hebt een masker nodig omdat je anders niets ziet onderwater. Doordat een masker zorgt voor een laagje lucht tussen je ogen en het water kun je wel wat zien. Er zijn vele verschillende soorten maskers, en de kwaliteit en de pasvorm zijn erg belangrijk. Het is dan ook niet aan te raden om een goedkoop snorkelsetje in een supermarkt te kopen. Deze zijn vaak gemaakt van goedkope materialen zoals pvc en bieden geen goede pasvorm. Kwaliteitsmaskers zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen. Doordat een masker direct tussen je ogen en de onderwaterwereld inzit is het een zeer belangrijk onderdeel de snorkelset.

Wanneer past een duikbril nu goed op jouw gezicht.

Houd het masker voorzichtig tegen je gezicht aan. Gebruik de maskerband niet. Adem zachtjes door je neus in. Als het masker past, zal het tegen je gezicht aan blijven plakken en daar blijven zitten zonder te lekken en zonder dat je continu door je neus moet blijven inademen.

Mijn duikbril blijft maar steeds beslaan !

Als u net een nieuw masker heeft gekocht zit hier vaak nog een chemische stof aan de binnenkant van het glas waardoor deze makkelijker beslaat. Voor de eerste duik is het daarom aan te raden de glazen met een zacht poetsmiddel of tandpasta te behandelen. De aanbeveling hiervan verschilt per fabrikant. Ook Sea Buff van McNett is hiervoor te gebruiken.
 

Daarnaast moet u voor elke duik of snorkelsessie alsnog eerst zorgen dat uw masker niet gaat beslaan. Als u hier niets tegen doet en uw masker beslaat, dan ziet u niet goed meer. Hiervoor bestaat een aantal oplossingen. U kunt de Anti Fog van McNett voor elke duik in uw duikmasker aanbrengen.

De snorkel

Je hebt een snorkel nodig omdat je anders steeds weer met je hoofd boven water moet komen om te kunnen ademen. Een snorkel zorgt ervoor dat je gewoon naar beneden kunt kijken en toch kunt blijven ademen. Zo kun je je aandacht dus volledig richten op het rijke onderwaterleven.

Je hebt snorkels met een open top waarbij het water in de snorkel loopt als je onderwater gaat, je hebt snorkels met een splash top waarbij er nauwelijks water in de snorkel komt als er golven staan.

Je hebt ook snorkels met een dry top. Hier komt nooit water in de snorkel, ok niet bij het onderwater gaan. Nooit water in je mond.

Houd rekening met het feit dat kindersnorkels kleinere mondstukken hebben en dus niet geschikt zijn voor een volwassen snorkelaar.

De vinnen ( oftwel de Flippers )

Vinnen worden door snorkelaars en duikers gebruikt om sneller en met minder energie door het water te bewegen. Het is mogelijk om zonder vinnen te snorkelen, maar het is aan te raden om toch vinnen te gebruiken om makkelijker en langer te kunnen snorkelen en grotere afstanden te kunnen afleggen.Tevens kun je met vinnen horizontaal in het water stil blijven liggen.

Er zijn twee soorten vinnen, met een open hiel en met een gesloten hiel. Vinnen met een open hiel zijn ontworpen om met duikschoentjes aan te dragen.

Open hielvinnen draag je i.c.m. duikschoenen. Deze combinatie is aan te bevelen als je gaat snorkelen op plaatsen welke moeilijk bereikbaar zijn met blote voeten of in gebieden waar veel zee egels o.d. zijn.

Gesloten hielvinnen gebruik je om te snorkelen in gebieden waar en weinig stroming is, waar het water niet te koud is en waar je je voeten niet hoeft te beschermen.

Onze duikwinkel heeft een standaard voorraad snorkelsets vam Seacsub, Mares en Tusa op voorraad. Kijk snel in de online catalogussen welke je hieronder ziet.

Wist je al dat je ook kunt leren snorkelen bij ons zodat je nog meer snorkelplezier hebt op je vakantie.

Tusa duik- en snorkelmaterialen
Mares duik- en snorkelmaterialen
Seacsub duik- en snorkelmaterialen
Snorkelen met seacsub snorkelsets