Vinnen met duikschoenen

Bescherming voor je voeten en comfortabel kunnen duiken en snorkelen is het best en fijnst met een combinatie van vinnen met duikschoenen.

Als duiker en snorkelaar wil je toch het beste. Niet met blote voeten door het hete zand of over een rotsbodem lopen. Je wil bescherming voor je voeten. Met de juiste vinnen heb je een maximale voorstuwing terwijl je daar maar een minimale inspanning voor nodig hebt. De ultieme combinatie is dus vinnen met duikschoenen.

Vinnen en duikschoenen moet een “Fitting combiantion” zijn.

Maar al te vaak gebeurt het dat “nieuwe” duikers problemen hebben met zwemmen, vinnen en kramp. Vaak blijkt de oorzaak te liggen in een verkeerde vin / duiklaars combinatie.

Het is dan ook belangrijk om persoonlijk bij ons in het duikcentrum een correct passende vinnen en booties combinatie aan te schaffen.

Waar moet een goede en juiste vinnen en duikschoenen combinatie aan voldoen.

Tijdens het duiken en/of snorkelen wil je en een goed drijfvermogen hebben, en je wilt met weinig inspanning eenvoudig voort kunnen bewegen. je kunt jezelf dus ook voorstellen dat jij bij stromend water wilt beschikken over vinnen die je meer “power” geven. Laat je dus goed adviseren in onze duikwinkel.

De duikschoenen of duiklaarzen dienen en niet te groot ( want dan staat er teveel water in ) en niet te klein ( want dan krijg je kramp ) te zijn. De duikschoen dient dus exact te passen.

De combinatie van vinnen en duikschoenen dient dus correct aangemeten te worden.

Om het aan- en uittrekken van de vinnen te vereenvousigen zijn er tegenwoordig de zogenaamde bungee straps.